Baby's

De geboorte is een mijlpaal in het leven is een open deur intrappen, nietwaar?

En de ene zwangerschap is de andere niet. Zoals we weten begint ons leven in de baarmoeder van onze moeder. Er kan dus al heel wat “fout” gaan in prille ontwikkeling tijdens deze spannende (meestal)  9 maanden. Dan komt het moment van verlossing en dit is de aanleiding tot een hele grote verandering in het leven van alle betrokkenen. De ene geboorte gaat als vanzelf, terwijl de andere geboorte heel traumatisch kan verlopen…

 

Het grote avontuur met het meest dierbare in je leven is begonnen… Maar wat als je als kersverse mama of papa merkt dat er iets  scheelt met je allerliefste schat… Wat als je baby ontroostbaar is, onophoudelijk huilt, krampjes heeft, een voorkeurshouding  heeft… Hoe lang kan je dat aanzien en wat is de impact daarvan op je pasgeborene?

 

Nadat een medische reden uitgesloten is, kan je bij mij terecht voor een osteopathische behandeling. Daar staat je baby centraal en er worden verbanden gelegd met de voorgeschiedenis van de zwangerschap en de geboorte zelf. Na een uitgebreide anamnese volgt een functioneel onderzoek van je baby… Er wordt ook een cranio-sacraal bilan opgemaakt. Inderdaad, zelfs op deze prille leeftijd kan er reeds functieverlies in het lichaam optreden. Dat kan peri-nataal onstaan zijn, dwz in de periode voor, na of tijdens de geboorte. Concreet zorgt bewegingsverlies in het lichaam voor het onstaan van klachten, ongemak, pijn, groeiachterstand, slechte spijsvertering, etc.

Belangrijk is dus om de functieverliezen die gevonden worden aan de hand van heel zachte technieken zoals cranio-sacraaltherapie en sensoriele osteopathie vrij te maken.

Het lichaam krijgt dan de kans om het zelfgenezend vermogen aan te spreken waardoor er een nieuw evenwicht onstaan in het systeem op neurologisch, biochemisch, functioneel, structureel, emotioneel en energetisch vlak.

We zien dat de symptomen verminderen of verdwijnen. Je schatje “voelt zich goed in zijn of haar vel”.

Indicaties ;

 

  • Huilbaby’s
  • Reflux
  • Projectielbraken
  • Buikkrampen
  • KISS syndroom
  • Plagiocephalie
  • Onrust